Japonská polévka ze sleďů

17. července 2008 v 14:39 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

125 ml rybího vývaru, lžička soli, 2 lžičky polévkového koření, lžička vegety, 6 kousků filé z nesolených sleďů, 6 žampiónů, 20 lístků čerstvého špenátu, 1 citrón.

Příprava

Kousky rybího filé rozkrojíme podélně napůl. Každý z 12ti kousků posolíme, stočíme, upevníme párátkem a vložíme na 2-3 minuty do vařící vody. Vyjmeme a uložíme v teple. Žampiony oloupeme a odkrojíme nožičky. Vršky hlaviček několikrát nařízneme a pokapeme polévkovým kořením. Opláchneme špenát a odstraníme stopky. Z citrónu odkrojíme 6 tenkých proužků kůry asi 4 x 0,5 cm. Vývar a sůl přivedeme k varu a dle chuti dokořeníme. Přidáme houby a vaříme 3 minuty. Během této doby ponoříme na pár vteřin listy špenátů do vařící polévky na pár vteřin (do změknutí). Do každého talíře dáme 2 kousky ryby, 1 žampión a několik lístků špenátu spolu s jedním proužkem citrónové kůry. Přelijeme vařícím vývarem a ihned podáváme.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 petricek petricek | Web | 17. července 2008 v 14:40 | Reagovat

blogindex.cz  - katalog blogu pořadá novou  soutěž o BLOG MĚSÍCE. Zaregistruj svuj blog, ziskej nove ctenare a zjisti jak je na tom Tvuj blog v porovnani s ostatnima....         PROPAGUJ ZDARMA SVUJ BLOG!

2 Laivinë Laivinë | Web | 17. července 2008 v 14:40 | Reagovat

*mnam* to si musím udělat

3 ♥Kikinka♥ ♥Kikinka♥ | E-mail | Web | 17. července 2008 v 14:42 | Reagovat

Ahoj, máš ráda kočičky ??? Jestli ano , tak se kukni na můj blogis o třech kočičkách a o jejich kočičím životě ..Určitě se ti tam bude líbit !

4 !ZUzK@! !ZUzK@! | Web | 17. července 2008 v 14:42 | Reagovat

Ahojky mas krasny blog jukni ke mne na prvni clanek a hlasuj pro me dekujuuu :-*Sorka za reklamu...:-*

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama