Japonské ovocné želé

17. července 2008 v 14:40 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

2 kolečka konzervovaného ananasu, 10 dílků konzervovaných mandarinek, 2 poloviny konzervované broskve, 5 červených kandovaných třešní, 100 ml nálevu z kompotu ananasu, 100 ml nálevu z kompotu mandarinek a 100 ml nálevu z kompotu broskví, 10 g práškové želatiny, 3 lžíce sirupu, 100 ml vody.

Příprava

Želatinu smícháme s ovocnými šťávami a necháme ji rozpustit. Rozpuštěnou želatinu pak přecedíme přes sítko, aby tekutina byla zcela bez kousků oboce, a ve vodní lázni želatinu zahřejeme, až začne houstnout. Do hliníkových misek ve tvaru košíčků nebo skleniček na šampaňské urovnáme kousky ovoce a přelijeme je želatinou. Nakonec necháme v ledničce ztuhnout a vychladit.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama