Japonské rizoto

17. července 2008 v 14:42 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

2 šálky rýže, 4 šálky horké vody, sůl, 2 lžíce másla, 6 žampionů, 2 pórky, vařené maso z půlky kuřete (nebo slepice), kostka drůbežího bujónu, lžíce sójové omáčky, špetka glutasolu.

Příprava

Rýži propláchneme studenou a následně vařící vodou, vhodíme do kastrolu, zalijeme vodou, mírně osolíme a přivedeme k varu. Pak 15 minut dusíme na velmi mírném ohni pod pokličkou. Poté necháme ještě chvíli dojít. Na másle osmahneme nadrobno nakrájený pórek, na plátky nakrájené žampióny, po chvíli přidáme pokrájené drůbeží maso, zalijeme šálkem bujónu z kostky a dusíme, až se tekutina téměř vydusí. Pak ochutíme sójovou omáčkou, glutasolem, vmícháme rýži a podáváme obložené vařenou brokolicí nebo jinou zeleninou.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama