Smažené kuře marinované v zázvoru

17. července 2008 v 14:41 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

600 g kuřecího masa ze stehenních řízků, 8 lžiček sójové omáčky, 1 lžička mirinu, 1 lžička mletého zázvoru, 4 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru, 4 lžíce nastrouhané cibule, trocha mouky, sezamový olej na smažení.

Příprava

Kuřecí maso nakrájíme na menší kousky a necháme alespoň 2 hodiny marinovat ve směsi sójové omáčky, mirinu a mletého zázvoru. Mezitím nastrouháme čerstvý zázvor a cibuli a dobře promícháme. Kuřecí kousky vyjmeme z marinády, obalíme v nastrouhaném zázvoru s cibulí, popřípadě poprášíme moukou a smažíme v dobře rozehřátém oleji.

Přílohy

Jedná se o výborné a pikantní jídlo, které se podává s čistou nesolenou bílou rýží.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama