Tempura

17. července 2008 v 14:46 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

8 tygřích krevet, 4 kusy ryby s bílým masem (mořská štika, treska, platýz), 4 houby shiitake, 2 lilky, půlka sladké brambory, 2 zelené papriky, půl hrnečku nastrouhané bílé ředkve daikon, 1 lžička čerstvě strouhaného zázvoru, 3 hrnečky rostlinného oleje. Směs na obalení - koromo: 1 hrneček obalovací směsi tempura ko, 1 vejce, kostky ledu. Omáčka tencuju: 1 hrneček vody, půl lžičky koncentrovaného vývaru daši no moto, čtvrt hrnečku sójové omáčky, čtvrt hrnečku mirinu.

Příprava

Krevety uvaříme a svlékneme z krunýře, ponecháme pouze krunýř na ocásku. Ryby omyjeme a osušíme. Houby necháme vcelku, lilky nakrájíme na plátky, brambory na kolečka a papriky na silnější proužky. Pak připravíme z vejce a obalovací směsi husté těstíčko, přidáme kostky ledu a promícháme. Těstíčko musí být chladné a navíc může obsahovat žmolky mouky. Kousky krevet, ryb a zeleniny smáčíme v ledovém těstíčku a házíme do vroucího oleje. Těstíčko se musí ihned uzavřít. Dáváme smažit pouze jednotlivé kousky, aby teplota neklesala. Podáváme na proutěných košíčcích na kousku savého papíru. Každý z hodujících si přidá svoji porci strouhané ředkve do omáčky tencuju, kterou připravíme pouhým promícháním všech surovin, a jednotlivá sousta si omáčkou přichucuje.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama