Uzlíčkové sushi

17. července 2008 v 14:47 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

3 hrnečky rýže na sushi, 100 g sterilovaných bambusových výhonků, 1 lžíce mirinu a sójové omáčky na ochucení, 100 g krabích tyčinek surimi, 1 lžíce černého sezamu, 8 vajec, 4 hlavičky hub shiitake, 1 lžíce sezamového oleje, 8 špenátových listů.

Příprava

Sterilované bambusové výhonky nakrájíme na nudličky. Hlavičky hub shiitake krátce povaříme ve vodě ochucené mirinem a sójovou omáčkou, scedíme a nakrájíme také na nudličky. Nadrobno nakrájené krabí tyčinky smísíme s připravenou rýží, bambusovými výhonky a houbami shiitake a ochutíme sezamem. do mísy rozklepneme vejce, přidáme mirin a sójovou omáčku a našleháme. Hranatou pánev potřeme olejem a osmažíme na ní čtyři obdélníkové omelety. Ty pak překrojíme, abychom získali osm čtverců. Do každého čtverce urovnáme porci rýžové směsi a zabalíme jako uzlíček. Kraje omelety dobře přimáčkneme, aby byl sushi uzlíček uzavřený, a spoj nahoře převážeme proužkem spařeného špenátového listu.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Laivinë Laivinë | Web | 17. července 2008 v 14:51 | Reagovat

Udělala bych si sushi,ale newím kde ty ingredience seženo :'-3

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama