Vepřové maso smažené se zázvorem

17. července 2008 v 14:45 | MAJUMACHI |  JAPONSKÁ JÍDLA

Ingredience

400 g vepřové kýty, 2 lžíce rostlinného oleje. Marináda: 4 lžíce sójové omáčky, 2 lžičky saké, 1 lžička čerstvě nastrouhaného zázvoru. Zeleninová příloha: čtvrtka bílého zelí, 1 hrneček sójových klíčků, 1 velká červená paprika.

Příprava

Vepřové maso nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do mísy. Pak je zalijeme marinádou připravenou smícháním uvedených surovin a necháme alespoň 1 hodinu marinovat. Potom je vyjmeme, osušíme a v rozehřátém oleji rychle osmažíme. Podáváme se zeleninovou přílohou - najemno nastrouhaným zelím, sójovými klíčky a nadrobno krájenou paprikou. Vše smícháme a na tuto směs pokládáme osmažené vepřové maso.
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama